Projekt Storkgatan 5-7

Tidslinje

Om projektet

I hjärtat av Bagaregården, ett av Göteborgs mest tidstypiska landshövdingeområden byggs just nu 14 unika och välplanerade lägenheter. Bakom den utsmyckade gröna fasaden från 1905 pågår ett spännande arbete med att förädla de gamla torkvindarna och framställa nya lägenheter där det gamla möter det nyproducerade i perfekt harmoni. Lägenheterna som samtliga ligger på vindsplanet på Storkgatan 5 & 7 är nyproducerade och framtagna med ett stort fokus på rustika och hållbara material i kombination med en praktisk utformning.

Inspirationen för samtliga involverade i projektet är Bagaregårdens påtagliga charm och den Nordiska naturen. Samtliga kök och förvaringslösningar kommer att tas fram i samarbete med det välrenommerade snickeriet Taras Hallgren & Son, produceras i deras lokaler i Partille 2 mil öster om Storkgatan för att sedan platsbygga och anpassas till lägenheterna. Stilen är klassisk och tidslös med en modern twist för att harmonisera med den moderna livsstilen som projekt Storkgatan står för.

Bagaregården är för nya i staden ett kanske ett något okänt område men sätter snabbt ett avtryck och är svårt att glömma när man först satt sina fötter där. Bakom knutpunkten Redbergsplatsen samsas fint bevarade landshövdingehus med den karakteristiska stengrunden och träfasader med friliggande villor, engelska radhus och en stor mängd grönska. Känslan när man rör sig i området är rogivande och familjär, det går snabbt att bli en del av Bagaregården.

På gatorna omkring Storkgatan finns allt man behöver för ett bekvämt boende med små caféer, restauranger och närbutiker runt hörnet. Vill man njuta av innerstadens puls eller smidigt transportera sig till jobb eller studier är kommunikationerna goda tack vare praktiskt taget egen spårvagnshållplats med flertalet olika linjer som tar dig runt Göteborg, prioriterade cykelbanor och alternativa färdsätt.
Delsjöområdets storslagna natur och olika badplatser nås endast en kort cykeltur bort.

Snickeri Detalj • Antal bostäder

  14

 • Planerad inflytt

  September 2021

 • Antal rum

  1 – 2 Rok

 • Adress

  Storkgatan 5 – 7

 • Område

  BagaregårdenI hjärtat av Bagaregården, ett av Göteborgs mest tidstypiska landshövdingeområden byggs just nu 14 unika och välplanerade lägenheter. Bakom den utsmyckade gröna fasaden från 1905 pågår ett spännande arbete med att förädla de gamla torkvindarna och framställa nya lägenheter där det gamla möter det nyproducerade i perfekt harmoni.

Projekt Storkgatan Fasad Storkgatan 5-7

Brf Storkgatan 5 - 7

ALLMÄNT
Tillsammans med de 14 nybyggda vindslägenheterna utgörs föreningen av 31 befintliga lägenheter och 3 hyreslokaler. Efter byggnationen kommer den totalt innehålla 43 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 2 med hyresrätt och 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen bildades 2005 och köpte loss sin fastighet 2006. Fastigheten ”Olskroken 15:2” består av ett flerbostadshus om 3 våningar med adresserna Storkgatan 5-7. Byggnaden är uppförd 1905.

EKONOMI
Föreningens ekonomi anses trygg och stabil tack vare hyresintäkter från de 3 lokalerna och föreningens 2 kvarvarande hyresrätter. Tillsammans bidrar dessa med ca 20% av de totala intäkterna. Föreningens pågående vindsprojekt är något man sätter stort värde på, vindsprojektet kommer innebära ett större tillskott till föreningens kassa som kommer användas för att renovera föreningens fastighet och säkra framtida underhåll 30 år framöver. Föreningen spår man en ljus och ekonomiskt trygg framtid. Inga övriga avgiftsförändringar är planerade eller beslutade.

TV/BREDBAND
I fastigheten finns Com Hem indraget och ett basutbud av tv kanaler ingår och bredband tecknas enskilt.

PARKERING
För personer skrivna på adressen finns möjlighet till boendeparkering. I området finns även betal och enstaka gratisparkeringar ett stenkast bort.

ANDRAHANDSUTHYRNING/JURIDISK PERSON
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare och vid andrahandsuthyrning följer man gängse regler och lagar.

RENOVERINGAR
1979-1980 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt elen i hela fastigheten drogs om.
2007 renoverades tvättstuga och samtliga badrum. Samma år installerades nytt ventilationssystem.
2009 renoverades trappuppgångar och i samband med detta installerades dessutom säkerhetsdörrar. Under samma år energideklarerades fastigheten.
2011 renoverades fönster.
2012 förstärktes brandmur mot Storkgatan 5 och grundförstärkning av rustbäddar utfördes. .
2015 reparerades stenfot och fasad mot Storkgatan samt förstärkning av mur utfördes.
2019 Genomfördes en OVK och entréporten totalrenoverades med ny puts på väggar och tak.
2020 planeras en total fasadrenovering.

KOMMANDE RENOVERINGAR
I samband med vindsbyggnationen kommer föreningen att göra investeringar i fastigheten. Tak, fasad och fönster skall målas om utvändigt. På invändig fasad kommer fönster och putsfasad att målas. Relining har påbörjats i samtliga trapphus. Trapphusen kommer att målas om och entrédörrar att bytas ut.

Sedan kommer även tvättstugan att renoveras och ett nytt cykelförråd kommer att uppföras. Föreningen diskuterar även hur de skall göra innergårdsmiljön trevligare.

Efter dessa arbeten kommer föreningens fastighet och omgivning var i toppskick, inga större renoveringar kommer således att behöva utföras på många år. Informationen grundas på Årsredovisning för 2019 samt föreningens kontaktperson.

Dokument

Stadgar